מנות:20 | זמן הכנה משוער: 3 שעות| רמת קושי: מקצוענים
מרכיבי הבצק של אמפנדס צמחוני:
-5 150 גרם חמאה
-1 190 גרם קמח לבן (190 גרם)
-3 85 גרם קמח תפוחי אדמה
-1 כף מלח
-2 חלמוני ביצה
-2-3 כפות מים
מרכיבי המילוי
-2 בטטות בינוניות מקולפות חתוכות לקוביות
-7 200 גרם של דלעת או דלורית חתוכה לקוביות
-5 כפות סילאן גלילי
-חצי כפית מלח
-חצי כפית קינמון
-120 גרם גבינת ריקוטה
ניתן להוסיף פלפל ומלח לפי הטעם
מרכיבי הציפוי:
-ביצה טרופה
-רבע כוס קצח ושומשום
אופן ההכנה
בעזרת מעבד מזון מכוון מחברים את כל מרכיבי הבצק עד קבלת מרקם בצקי אחיד.
מרדדים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
מחממים את התנור לחום של 220 מעלות ועוברים להכנת המילוי.
מערבבים בקערה את הירקות הכתומים עם מלח, סילאן גלילי וקינמון. את התערובת מעבירים לתבנית אפייה משומנת ומכניסים לתנור ל25-30 דקות עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון זהוב.
את התערובת הזאת מכניסים למקרר ל20 דק.
לאחר שהתקררה מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את גבינת הריקוטה, מלח ופלפל לפי הטען ומערבבים הכל יחד.
מכינים שוב את התנור, הפעם לחום של 175 מעלות.
מכינים תבנית עם נייר אפייה.
מוציאים את הבצק ומרדדים אותו לעיגול גדול בעובי של כחצי סנטימטר.
חותכים את הבצק לכ-20 עיגולים בקוטר של 10 סנטימטר ולכל עיגול כזה יוצקים במרכזו כף מהמילוי ומקפלים לחצי.
מהדקים את שולי הבצק ומדביקים אותם אחד לשני.
את 20 חצאי העיגול, האמפנדס, מעבירים לתבנית אפייה ובעזרת מברשת קטנה מורחים על גב המאפים את הביצה הטרופה ומפזרים מתערובת הקצח והשומשום.
אופים בתנור למשך 15 דקות.
מומלץ להגיש חם!
מומלץ להגיש בלווי ממרח פלפלים קלויים או פלפל צ'ומה.
מוצרים קשורים
-
-
-
-
מארז מיקס גלילי בשיתוף וראייטי ישראל
₪160.00 בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר -
-
-
-
זוג ממרחים 250 מהודר
₪75.00 בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר -
מהגליל באהבה בשיתוף אמנים
₪132.00 בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר -
פינוק גלילי בשיתוף אמנים
₪150.00 בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר