משלוח חינם מעל 199 ₪

קיש גבינה ומנגולד עם ממרח ארטישוק פסטו

מנות: 6 | זמן הכנה משוער: 3.5 שעות | רמת קושי: מקצוענים

קיש גבינת עזים בתוספת עלי מנגולד ירוקים וטריים מועשר בממרח ארטישוק ופסטו גלילי.

מרכיבים לקיש בקוטר 24 סנטימטר

להכנת הבצק:

350 גרם קמח “לכל מטרה”
200 גרם חמאה
ביצה אחת גדולה
2 כפות מים קרים
מלח ופלפל לפי הטעם

להכנת המילוי:

חבילת עלי מנגולד, עם הגבעול, חתוך לפסים דקים.
בצל לבן אחד חתוך לרצועות
2 כפות ממרח ארטישוק ופסטו
250 גרם גבינת עיזים לבנה
2 ביצים גדולות
מלח ופלפל לפי הטעם
150 גרם גבינת פטה עיזים חתוכה לקוביות

אופן ההכנה

1. להכנת הבצק: מחברים בין בחמאה והקמח על ידי מעבד מזון עד קבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הביצה וכף מים קרים וממשיכים לעבד עד קבלת עיסה אחידה. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד כף של מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו למנוחה במקרר למשך שעתיים.

2. לאחר שעתיים מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לצורת עיגול גדול ומתאימים אותו לתבנית מתאימה לקיש. בעזרת מזלג חורצים חריצים בתחתית הבצק ומכסים אותו בנייר אפייה. על נייר האפייה מומלץ לפזר גרגרי חומוס או שעועית יבשה ואופים למשך כ20 דק בתנור שחומם לחום של 200 מעלות עד קבלת גוון זהבהב.

3. להכנת המילוי: מטגנים קלות את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להיות שקוף. מוסיפים את עלי המנגולד ומאדים עד שעלי המנגולד מתחילים להתבשל, לאחר מכן מעבירים את הבצל ועלי המנגולד לקערה ונותנים למרכיבים להתקרר קצת. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי המילוי, חוץ מגבינת הפטה שנוסיף מאוחר יותר. מערבבים יחד עד קבל מרקם אחיד.

4. מרכיבים את הקיש: מפזרים על בצק הקיש את תערובת המילוי על הבצק באופן אחיד מוסיפים את הגבינה הלבנה ומפזרים את גבינת הפטה מעל.

5. אופים בתנור שחומם ל200 מעלות למשך כ25 דקות עד שהקיש מקבל גוון זהוב.

שימו לב: גבינת פטה היא לרוב מלוחה יותר, חשוב לטעום את תערובת המילוי כמה פעמים לאורך התהליך.

סגור
עגלת (0)

עגלת הקניות ריקה אין מוצרים בעגלה.





0