Servings: 6 | Prep. time: Approx 3 hr. | Difficulty: Professional
מרכיבים לבצק:
-2 כוסות + כף קמח
-200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
-כוס אבקת סוכר
-כפית מלח
מרכיבי המלוי:
-4\3 כוס + 1.5 כפות של סוכר חום
-כוס אחת + 3.5 כפות של סילאן גלילי'ס
4 כפות קמח
-חצי כוס שמנת מתוקה
-2 ביצים
-כפית מלח
-250 גרם פקאנים קלויים
אופן ההכנה:
נתחיל מהבצק, קודם כל לוקחים את כל מרכיבי הבצק וטוחנים יחד במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת
פירורים של כל המרכיבים. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד לקבל בצק.
את הבצק מעבירים למשטח עבודה ומשטחים אותו לאליפסה בעובי של כ2 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד
ומכניסים לקירור למשך כ30 דקות.
לאחר מכן מוציאים את הבצק למשטח העבודה (יש לפזר קמח על משטח העבודה) ומרדדים אותו לעיגול
בעובי כ 1/2 סנטימטר ומעבירים לתבנית. מהדקים את הבצק לדפנות התבנית, אם יש שאריות שגולשות
החוצה חותכים אותן. מכניסים את הבצק עם התבנית להקפאה למשך כ 30 דקות.
מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומכניסים את הבצק ישירות לתנור לאפיה במשך 15-20 דק, עד שהבצק
מקבל גוון זהוב ומרקם יבש.
מכינים את המילוי:
מחממים יחד בסיר את הסילאן, הסוכר והקמח עד לרתיחה. לאחר מכן ממשיכים לבשל על אש קטנה כ5 דקות
נוספות ומערבבים את העיסה מעת לעת עד לקבלת המרקם הרצוי.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם השמנת עד קבלת מרקם אחיד ומוסיפים לקערה את תערובת הסילאן
החמה. מערבבים היטב, מוסיפים את הפקאנים ומוזגים את התערובת על בצק הפאי.
אופים במשך 35 דק עד שהמילוי מוכן.
מומלץ להגיש חם עם כדור גלידה ליד.
מוצרים קשורים
-
-
-
-
מארז מיקס גלילי בשיתוף וראייטי ישראל
₪160.00 בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר -
-
-
-
זוג ממרחים 250 מהודר
₪75.00 בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר -
מהגליל באהבה בשיתוף אמנים
₪132.00 בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר -
פינוק גלילי בשיתוף אמנים
₪150.00 בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר