מנות: 6 | זמן הכנה משוער: 80 דקות | רמת קושי: קלה
תפוחי אדמה אפויים עם בצל, טימין וסילאן גלילי מ-100% תמרים
השילוב המנצח של בצלים, טימין וסילאן גלילי טבעי מרכיב מנת תפוחי אדמה, זהובים, ארומטיים ומתוקים שקשה לעמוד בפניהם.
מומלץ להגיש כתוספת מושלמת לכל מנה עיקרית והם ממש פשוטים להכנה.
מרכיבי תפוחי אדמה:
-6 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות דקות
-2 בצלים חתוכים דק
-עלים מ5 גבעולי טימין
-מלח ופלפל לפי הטעם (אפשר גם מלח גס)
-4 כפות סילאן גלילי טבעי
-4 כפות שמן זית
אופן ההכנה של פרוסות תפוחי אדמה אפויים בתנור:
מחממים תנור מראש ל180 מעלות
מסדרים את תפוחי האדמה והבצלים בשכבות על מגש משומן.
על כל שכבה מפזרים מעט עלי טימין, מלח, פלפל וכ2-3 כפיות סילאן ושמן זית.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ואופים למשך 45 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
לפני ההגשה, הסירו את נייר הכסף והכניסו לתנור ל10 דקות נוספות בחום של 200 מעלות.